Nieuws

9 augustus 2018 - Harava clubkampioenschappen 2018 van 27 augustus t/m 2 september

Van 27 augustus t/m 2 september worden de Harava clubkampioenschappen 2018 georganiseerd. Dit jaar zijn de clubkampioenschappen in Cubaanse sferen met als thema ‘Harava Club’. Er kan ingeschreven worden in de categorieën: HE – DE - HD - DD - GD en speelsterktes: 5 - 6 – 7 – 8 - 9.

Jeugd van 14 jaar en ouder
We dagen dit jaar voor het eerst de jeugd (van 14 jaar en ouder) uit om de strijd aan te gaan met de senioren.

Beginnende tennissers
Ook de beginnende tennissers en/of introductieleden nodigen we van harte uitgenodigd in te schrijven, bijvoorbeeld in speelsterkte 9. Als je nog niet lang tennist is het leuk om deel te nemen en in de praktijk te brengen wat je tijdens de lessen hebt geleerd. Het is tevens een goede manier andere leden te leren kennen die ook nog weinig tenniservaring hebben.

Nog geen partner?
Geen probleem. Geef je op en de organisatie zoekt met je mee.

Een ander tennismaatje!
Natuurlijk is het geen probleem om je met je vaste tennispartner in te schrijven. Maar we dagen je uit om dit met de clubkampioenschappen een keer niet te doen en eens een ander tennismaatje te zoeken, die bijvoorbeeld minder toernooien meespeelt. We willen hiermee het spelen van een toernooi bij meer tennissers introduceren.

26 november 2017 - Vrijwilligersfeest verplaatst naar zondag 14 januari 2018

Vanwege de weinige aanmeldingen voor het vrijwilligersfeest van 25 november 2017 heeft het bestuur (met tegenzin) besloten dit te annuleren. Als bestuur vinden we het nog steeds belangrijk dat wij jullie persoonlijk kunnen blijven bedanken voor al jullie inzet en ondersteuning van een mooi tennisseizoen. Daarom hebben we nagedacht over hoe dat we zo veel mogelijk mensen kunnen bereiken om aanwezig te zijn bij ons vrijwilligersfeest, oftewel bedankfeest.

Omdat onze Harava-clubtoernooitjes weer populair beginnen te worden, bracht dit ons op het idee om weer een BLOK-combinatie met het vrijwilligersfeest te maken en een nieuw toernooiconcept. Daarom nodigen we iedereen (opnieuw) uit voor zondag 14 januari 2018, waarop in Blok 1 het "Kom uit je winterslaap"-toernooi zal plaatsvinden van 10.00 u tot 15.00 u inclusief lunch en gaat het programma over naar Blok 2 waarin we al onze vrijwilligers, vanaf 15.00 u, welkom heten en willen bedanken middels een heus borrelfeest inclusief warm buffet en swingende muziek. (ook jullie partners zijn dan weer van harte welkom).

Programma zondag 14 januari

Blok 1: ("Kom uit je winterslaap"-toernooi. € 5,= inschrijfgeld).

09.30 u ontvangst met koffie en thee.
10.00 u spelen van diverse wedstrijden.
12.30 u gezamenlijke lunch.
13.30 u vervolg wedstrijden.
15.00 u Afsluiting "Kom uit je winterslaap"-toernooi.

Blok 2: (vrijwilligersfeest voor al onze vrijwilligers en hun partner, wordt elke Harava-vrijwilliger gratis aangeboden)

15.00 u aftrap vrijwilligersfeest.
17.30 u warm en koud buffet.
19.30 u we breien er langzaam een einde aan....

Als je nou ook zo enthousiast bent als dat wij als organisatie zijn, geef je dan op bij Frank Schraven middels het e-mailadres frankschraven@live.nl. Graag tot een volgende ontmoeting op de tennisbaan.

Meer info volgt nog.

28 oktober 2017 - Dauwtrap- en Koffietennistoernooi op 12 november

Wij willen de leden uitnodigen voor een leuke activiteit/toernooi in het najaar van 2017. Zondag 12 november gaan we een dauwtrap- en koffietennistoernooi organiseren waarbij je als lid ook niet-leden of potentiële leden uitnodigt om een keer met de club Harava en/of de sport tennissen kennis te maken. Schrijf deze datum dus alvast in je agenda. Wil je er zeker van zijn dat je mee kan doen met een leuke vriend(in), partner, zoon/dochter of collega dan kun je je al inschrijven via frankschraven@live.nl.

Het programma ziet er als volgt uit:

Blok 1

07.00u: Ontvangst in de kantine van Harava met koffie/thee en cake
07.30u: Dauwtrappen in de nieuw aangelegde wandelroute van het "Geldersch Landschap"
            (iedereen krijgt een goedgevulde knapzak mee met wat lekkers voor onderweg)
09.30u: Terugkomst in de kantine van Harava waar koffie en thee klaarstaan.

Blok 2

9.30u: Ontvangst van de gasten die alleen maar aan blok 2 willen deelnemen
10.00u: Koffietennistoernooi 1ste ronde (sterktes 9 en 8 spelen samen en sterktes 7 en 6/5 spelen samen)
11.15u: Koffietennistoernooi 2de ronde (alle sterktes worden met elkaar gemixt)
12.30u: Bourgondisch inluiden van de zondagmiddag met:

- Soep en diverse broodjes.
- Voor de liefhebbers is er bokbier van de tap (en natuurlijk ook andere dranken).
- Een bourgondische loterij voor de echte liefhebber.

 

Kosten

Blok 1: € 5,00
Blok 2: € 5,00
Blok 1 en 2: € 8,00
Lootjes voor de loterij à € 0,50 (10 voor € 4,00)

Vergeet niet je in te schrijven (ook niet je introducé), we verwachten best veel inschrijvingen en vol=vol.

Inschrijven

Stuur een bericht naar frankschraven@live.nl.

28 oktober 2017 - Vrijwilligersfeest op 25 november

Zoals jullie gewend zijn vindt er ieder jaar een Vrijwilligersfeest plaats om alle vrijwilligers binnen onze vereniging te bedanken voor hun inzet. Wij zijn heel blij met deze inzet en ondersteuning zodat het alle leden van Harava mogelijk wordt gemaakt zich thuis te voelen binnen onze club. Ook het afgelopen seizoen is er weer door verschillende commissieleden, bardienstmedewerkers en alle andere vrijwilligers hard gewerkt om onderhoud, activiteiten en toernooien te organiseren. En terugkijkend kunnen we zeggen dat we daar, met beperkte middelen, weer prima in zijn geslaagd.

Daarom willen wij als bestuur van Harava jullie uitnodigen voor ons jaarlijkse Vrijwilligersfeest op zaterdag 25 november van 20.30u tot 00.30u. Het thema is "Back to the Seventies". Naast heerlijk dansbare muziek, zullen wij jullie voorzien van drankjes en hapjes uit deze tijd!! Dus..., ben je lid van een commissie, heb je het afgelopen seizoen bardiensten gedraaid, ben je sponsor of heb je je op een andere manier vrijwillig ingezet voor Harava, dan ben je van harte welkom op 25 november.

Aanmelden

Om een klein beetje een inschatting te kunnen maken van onze inkoop voor dit feest willen wij graag van jullie weten of je erbij bent. Geef je voor 11 november op bij Frank Schraven via het mailadres: frankschraven@live.nl.

Graag zien wij jullie op zaterdag 25 november in het clubhuis van Harava.
(vergeet
niet deze datum in je agenda te zetten!!!)

28 oktober 2017 - Voorjaarscompetitie 2018

In het voorjaar van 2018 (april-mei-juni) vindt wederom de KNLTB voorjaarscompetitie plaats. Hierin worden in teamverband wedstrijden gespeeld tegen spelers van andere tennisclubs. Dit is mogelijk als heren, dames of gemengd team.
Je kunt je als compleet team of individueel aanmelden bij Gijs van Lent gijsvanlent@gmail.com. Bij voldoende individuele aanmeldingen trachten wij een team samen te stellen.

28 oktober 2017 - Doe jij mee met de Zomeravondcompetitie?

Vind jij zeven speeldagen tijdens de Voorjaarscompetitie veel te weinig en wil je vaker competitie spelen? Of wil je heel graag competitie spelen, maar is dat voor jou in het weekend niet mogelijk? Dan biedt de Zomeravondcompetitie uitkomst! De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie waarin je op zeven woensdagavonden in mei en juni je wedstrijden speelt.

Wat houdt de Zomeravondcompetitie in?

 • De Zomeravondcompetitie is toegankelijk voor alle tennisleden van 17 jaar en ouder en voor alle speelsterktes.
 • Per avond worden vier dubbelpartijen gespeeld.
 • Je speelt in een team van minimaal vier spelers en de wedstrijden kunnen variëren van vier herendubbels tot vier damesdubbels of een samenstelling van een herendubbel, een damesdubbel en twee gemengddubbels.
 • Er wordt compact gespeeld, dit betekent een wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten (2 punten verschil) in plaats van een derde set en bij 40-40 direct een winnend punt.
 • Aan deze competitie mag je gewoon deelnemen naast de reguliere competitie.

Heb je interesse? Meld je dan aan bij Gijs van Lent gijsvanlent@gmail.com.

16 juli 2017 - Het DNA van Harava ... de clubkampioenschappen

Van 28 augustus t/m 2 september worden de Snelders Sport clubkampioenschappen 2017 georganiseerd. Het toernooi heeft dit jaar als thema ‘Camping Harava’. Er kan ingeschreven worden in de categorieën: HE – DE - HD - DD - GD en speelsterktes: 5/6 – 7 – 8 - 9.

Jeugd van 14 jaar en ouder
We dagen dit jaar voor het eerst de jeugd (van 14 jaar en ouder) uit om de strijd aan te gaan met de senioren.

Beginnende tennissers
Ook de beginnende tennissers/introductieleden worden van harte uitgenodigd in te schrijven in speelsterkte 9. Als je nog niet lang tennist is het leuk om deel te nemen en in de praktijk te brengen wat je tijdens de lessen al hebt geleerd. Het is tevens een goede manier andere leden te leren kennen die ook nog weinig tenniservaring hebben. Beginnende tennissers, die toch al een balletje kunnen slaan, worden uitgedaagd in de categorie 8 mee te doen.

Nog geen partner?
Geen probleem. Geef je op en de organisatie zoekt met je mee.

Een ander tennismaatje!
Natuurlijk is het geen probleem om jezelf als vaste tennispartners in te schrijven. Maar we dagen je uit om dit met de clubkampioenschappen een keer niet te doen en eens een ander tennismaatje te zoeken, die minder toernooien meespeelt. We willen hiermee het spelen van een toernooi bij meer tennissers introduceren.

KNLTB-rangorde
We laten het toernooi niet meetellen voor je persoonlijke rang en geven de uitslagen niet door aan de KNLTB.

Inschrijven
Heb je zin om deze nazomerse tennisweek door te brengen op Camping Harava? Schrijf je dan uiterlijk 20 augustus in via www.toernooi.nl. Wie zich voor de eerste keer inschrijft moet éénmalig een account op deze site aanmaken. Met deze account kun je je voor alle toernooien inschrijven.

Dus schroom niet, doe mee en laat de clubkampioenschappen niet verloren gaan!

21 mei 2017 - Volop activiteiten in 2017 bij Harava

De sportieve kalender van Harava is weer aardig gevuld in 2017. Klik op één van de links hieronder en meld je direct aan voor één of meer van de activiteiten vol spelvreugde maar natuurlijk ook met een gezond competitie-element. Zowel voor de jeugd als de senioren onder ons.

   

Activiteiten senioren                Jeugdactiviteiten            BHHAM Clubkampioenschappen

21 mei 2017 - Open Philipsen Accountants toernooi in juli

Van 3 juli t/m 9 juli 2017 vindt wederom het Open Philipsen Accountants Toernooi plaats op het tennispark van Harava. In dit dubbeltoernooi kan worden ingeschreven in DD - HD - GD met speelsterktes 5 - 6 - 7 - 8. Er wordt gespeeld in een poulesysteem. Heb je als beginner nog weinig ervaring met wedstrijden en wil je graag meedoen? Schrijf je dan in voor de categorie 8. Zin in een gezellig dubbeltoernooi? Ga vóór 12 juni naar toernooi.nl.

22 januari 2017 - BHHAM-toernooi in maart

Van 6 maart t/m 12 maart 2017 wordt wederom het BHHAM-toernooi georganiseerd. Het toernooi wordt op vijf parken gespeeld. De wedstrijden zijn doordeweeks in de avonden. Per avond zijn er twee speelrondes: om 19.00 uur en 20.30 uur. Het finaleweekend vindt dit jaar plaats op het park de Gaensacker in Maasbommel. Tijdens het finaleweekend kan het zijn dat er wedstrijden op zaterdagavond gespeeld worden. Je kunt meedoen in enkel, dubbel en mix in de categorieën 3-4-5-6-7-8-9. Enkelspelers moeten lid zijn van één van vijf BHHAM-clubs. Bij dubbelspel moet minimaal één speler lid zijn één van vijf  BHHAM-clubs, maar mag de andere speler lid zijn van een andere club (is juist leuk! Hoe meer zielen hoe meer vreugd). Je kunt je vanaf nu inschrijven via deze link. Inschrijven kan tot 14 februari 2017.

4 december 2016 - Jong-oud toernooi

Zondag 30 oktober hebben we weer een fantastisch toernooi gehad. Het weer zat net als vorig jaar mee, de zon kwam zelfs nog door. Eind oktober nog op het terras zitten ... geweldig toch!? Ook de 14 teams hadden er enorm veel zin in. Ze speelden in twee categorieën: oranje klein (7 t/m 9 jaar: 6 teams) en oranje groot (9 t/m 12 jaar: 8 teams).

De wedstrijden van 20 minuten waren spannend van begin tot eind en leverden mooie rally's op. Oranje klein speelde in één poule, en de nummers 1 en 2 hadden op het eind nog een finale. Oranje groot bestond uit twee poules en na de groepsfase speelden de nummers 4 nog tegen elkaar. Zo ook de nummers 3. De nummers 1 en 2 bestreden elkaar in kruisfinales voor een plek in de finale. Zo heeft iedereen lekker veel partijen gespeeld, daar gaat het uiteindelijk toch om.

Maar na een middag strijden was het dan uiteindelijk tijd voor de prijsuitreiking:

Oranje klein 
1e  Bibi en Christel Selten
2e  Anna en Allard van Krevel

Oranje groot
1e  Ezra en Birgit de Jong van de Brand
2e  Marcus en Petra Derksen

Na afloop kregen alle kinderen die de finale niet gehaald hadden een snoepmedaille en voor de finalisten was er natuurlijk een beker ... met snoep erin!

Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer en zien we dan ook nieuwe teams!

De organisatie.

4 december 2016 - Nieuwjaarsreceptie

In de laatste bestuursvergadering zijn de activiteiten 2016 geëvalueerd. Geconstateerd is dat er in zijn algemeenheid weinig animo voor de georganiseerde evenementen is geweest. Daarom zullen er in 2017 minder activiteiten georganiseerd worden en zal meer gefocust worden op enkele activiteiten. Dit betekent ook dat besloten is dat er geen nieuwsjaarsreceptie met het daaraan gekoppelde nieuwjaarstoernooi georganiseerd wordt. Zodra de activiteitenkalender 2017 is ingevuld zal deze aan alle leden kenbaar gemaakt worden.

4 december 2016 - Algemene ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op dinsdag 14 maart 2017 om 20.00 uur, dus noteer deze datum alvast in je agenda.

4 december 2016 - Donderdagavondcompetitie 2017

Ook in 2017 is het de bedoeling een voorjaarscompetitie op donderdagavond op te zetten voor gemengde teams van tennisverenigingen in Wijchen, Batenburg, Bergharen, Ewijk, Beuningen, Weurt en Winssen. De competitie is bedoeld voor recreanten met maximaal speelsterkte 6. Een mix-team bestaat uit tenminste 2 dames en 2 heren. Per avond worden er 2 mixen en 2 dubbels gespeeld.

Datums
De speeldata zijn 6, 13 en 20 april, 11 en 18 mei en 1 juni.

Reglement
De wedstrijden starten direct om 19.30 uur op 2 banen tegelijk, de teams maken onderling zelf uit of ze met de mix-partijen of met de dames/heren dubbels starten. Er worden per wedstrijd 2  sets gespeeld, bij een stand van 5-5 wordt de set met een tie-break beslist (2 punten verschil in de tie-break). Een wedstrijd kan dus eindigen in 1-1. Uiteindelijk worden de gewonnen sets opgeteld.
Er is een koffie/thee-pauze tussen de partijen en na afloop gelegenheid voor een drankje met hapjes door het thuisspelende team te verzorgen. 

Elk team gebruikt een doos ballen, na afloop van de competitie zijn de ballen te verdelen binnen het team. De Winsetters zorgen voor de doosjes van 4 ballen à € 10,-- per doos. Te voldoen bij ontvangst van de wedstrijdformulieren. Deze ontvangen de teams een week vóór aanvang van de competitie. De captains zorgen ervoor dat bij elke wedstrijd de ballen aanwezig zijn.

Na afloop van elke speelavond wordt de stand in sets door de captains doorgegeven aan: robdekanter@hotmail.com. De wedstrijdformulieren inleveren bij Rob de Kanter, van Heemstraweg 47, 6645 KE Winssen, of als bijlage meesturen met de mail.

Aanmelden
Wij nodigen jullie uit om je weer als team, tenminste 2 dames en 2 heren, op te geven bij:

Angela Janssen-Willekens, E: angelawillekens@gmail.com óf
Rob de Kanter, E: robdekanter@hotmail.com.

Graag reageren vóór eind december, met vermelding van teamleden, verenigingsnaam, captain, en e-mailadres van de captain voor contact. Ná de jaarwisseling gaan Rob en Angela aan de slag met de indeling. Dan hoor je van hen.

4 oktober 2016 - Jong-oud-toernooi op 30 oktober

Ben je jeugdlid en 12 jaar of jonger? Nodig dan je vader/moed, oudere zus/broer, oom/tante, juf/meester, buurman/buurvrouw uit om samen met jou mee te doen met dit toernooi. Ben je jeugdlid en 13 jaar of ouder, of seniorlid? Nodig dan je broertje/zusje, neefje/nichtje, buurjongen/buurmeisje uit om samen met jou mee te doen.

Het toernooi wordt gespeel op zondag 30 oktober van 13.00 uur tot ca. 17.30 uur. Prijs voor deelname: € 5,00/team

Aanmelden
Vóór 23 oktober via de de harava-jeugd-app of via een mail naar jeugd@harava.nl. Vermeld daarbij je naam, je leeftijd en de naam met wie je samen speelt.

4 oktober 2016 - Snelders Sport clubkampioenschappen van 30 oktober tot en met 5 november

Het bestuur en de organisatie hebben besloten de Snelders Sport clubkampioenschappen 2016 nogmaals op de agenda te plaatsen. We wijten het gebrek aan eerdere deelname, waardoor de kampioenschappen niet georganiseerd konden worden, aan de vakantieperiode. Het zou toch zonde zijn om deze traditie verloren te laten gaan. Er zal worden gespeeld van 30 oktober t/m 5 november. Mogelijke reservedagen zijn 29 oktober en 6 november. Dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen en de weersomstandigheden.

​Voor dit toernooi kan worden ingeschreven in: HE–HD-DE-DD-GD met de volgende speelsterktes: 5-6–7–8-9. Het toernooi heeft dit jaar als thema Spanje.

We dagen dit jaar voor het eerst ook de jeugd (vanaf 14 jaar) uit om de strijd aan te gaan en een eervolle titel te winnen.

​Daarnaast nodigen we beginnende introductieleden van harte ​uit om in te schrijven. Ook als je nog niet lang tennist is het leuk om deel te nemen en in de praktijk te brengen wat je tijdens de lessen hebt geleerd. Het is tevens een ​mooie manier andere leden te leren kennen.

Inschrijven
Heb je zin om deze tennisweek door te brengen in een Spaanse ambiance? Schrijf je dan in v​óór 23 oktober via www.toernooi.nl.

De organisatie is in handen van Johan van Heumen, Peter Derksen en Pieter van Heumen.

4 oktober 2016 - Vrijwilligersfeest op 5 november

In samenwerking met de jeugdcommissie en de organisatie van de clubkampioenschappen gaan we de activiteitenweek van 30 oktober t/m 5 november sfeervol afsluiten met alle vrijwilligers van onze club. Ook dit jaar is er weer hard gewerkt door veel mensen om voor alle leden activiteiten en wedstrijden te organiseren voor onze leden. Als dank hiervoor organiseren wij als bestuur van Harava op zaterdag 5 november, na de prijsuitreiking van onze clubkampioenschappen 2016, vanaf 19.00 uur het vrijwilligersfeest "Viva España". Al weken lang hebben we in Spaanse sferen onze september- en oktoberactiviteiten georganiseerd om de zon in huis te houden. Wij hopen jullie weer een gezellig feest aan te bieden als dank voor al jullie inzet!!!

Noteer in je agenda: zaterdag 5 november van 19.00 uur tot 23.00 uur vrijwilligersfeest van Harava!

Aanmelden kan tot 23 oktober bij Frank Schraven frankschraven@live.nl.

4 oktober 2016 - Gratis voorstelling "Dat schiet lekker op zo!" op vrijdag 7 oktober

Er is op vrijdag 7 oktober (de avond vooraf aan het WTK  finaleweekend) voor alle ouders van onze jeugdleden, trainer/coaches, al onze vrijwilligers en volwassen leden​ een bijzondere activiteit. In de sportkantine van Harava vindt dan de voorstelling "Dat schiet lekker op zo!"plaats. Een humoristische voorstelling, over hoe wij met z’n allen kunnen zorgen dat het goed gaat met onze kinderen in de sport en met onze club. Meld je nu aan via www.datschietlekkeropzo.nl. Dit mag je niet missen!

4 oktober 2016 - Finaleweekend WTK op 8 en 9 oktober

In het weekend van 8 en 9 oktober worden de finales van de WTK bij Harava gespeeld. Zaterdagavond 8 oktober na 18.00 uur (tot ongeveer 22.00 uur) is er in de kantine van Harava een borrel met gezellige muziek.

27 juli 2016 - Harava dames 1 in de prijzen

Wederom zijn de dames Harava 1, die op woensdagavond de zomeravondcompetitie hebben gespeeld, kampioen geworden. Twee jaar geleden was de vaste kern van dit team ook al kampioen, maar vorig jaar verdwenen zij even van de radar, omdat er geen compleet team geformeerd kon worden. Gelukkig zijn ze weer terug en opnieuw met een prima resultaat. Ze hebben alle wedstrijden van hun opponenten uit Lienden, Arnhem en Nijmegen (zowel uit als thuis) gewonnen. Harava is dus in de wijde omgeving op de kaart gezet en er zijn nieuwe vriendschappen gesloten!

Wij feliciteren Petra van den Berg, Leon van den Heuvel, Annemarie den Heeten, Birgit de Jong van den Brand en Maria de Swart met het behaalde kampioenschap. Natuurlijk vergeten we daarbij niet de invallers: Joke Heijmans en Martine van den Steenhoven.

Proficiat dames!

Overige uitslagen zomeravondcompetitie
2e klasse dames dubbel 17+
Harava 2: 4e plaats
Spelers: Gonnie van Schaik - Annelies Steeg - José Steeg - Karen Gloudemans - Leny van Elk

4e klasse heren dubbel 17+
Harava 1: 6e plaats
Spelers: Jordy Arts - Mark Basten - Frank Basten - Erik Heijmen - Bjorn Maas - Martijn Reijnen - Jan Willem van Schadewijk

27 juli 2016 - Open Philipsen accountants toernooi een succes

Van 4 juli t/m 10 juli is het Open Philipsen Accountants toernooi gespeeld in Franse ambiance. Het was wederom gezellig! De winnaars in de verschillende categorieën zijn geworden:

GD 8
1 Erik Heijmen + Ramona Baars - Harava
2 Pieter van Loveren + Myrella van Loveren-Broekhoff - Haanenbergh

DD8
1 Gabi Breuker + Miranda Theunissen - Harava
2 Margaret Balvers+Jannie Hopman - Harava

HD 8
1 Patrick Koelma + Frank Kustner- Vormer
2 Erik Heijmen + Bjorn Maas - Harava

GD 7
1 Marcel Verwaayen + Jaantje Uijterlinde - Harava/Winsetters
2 Jan Engbers + Jose Steeg - Harava

DD 7
1 Marie Cecile Oosterhout + Lieke Wellens-Hendriks - Vormer/Grootven
2 Liesbeth Toonen-Arts + Marion Wintjes - Grootven

HD 7
1 Marcel Verwaayen + Joep Wolken - Harava
2 Kas op ten Berg + Dennis van Kaauwen - Haanenberg

GD6
1 Johan van Heumen + Birgit de Jong-Van Den Brand - Harava
2 Kees Theunissen+Anita Weijers - Grootven

DD6
1 Birgit de Jong-Van Den Brand + Maria de Swart - Harava
2 Lisette van den Boogaard + Deny Pouwels-Verstegen - Haanenbergh

HD6
1 Michel Berends + Daniel Kersten - Vormer
2 Vincent Ariaens + Allard van Krevel - Harava

27 juli 2016 - Harava Jeugdkamp 2016

In het weekend van 25 en 26 juni was het weer zover: het Harava jeugdkamp! ​Vierentwintig enthousiaste kinderen en begeleiders begonnen zaterdagmiddag met het inrichten van de grote tent op ons eigen tennispark. Helaas in een regenbui ... maar dat zou gelukkig (op een korte bui op zondag na) de laatste zijn.
We begonnen met, natuurlijk, een tennistoernooi, dat zondag vervolgd werd. Tegelijkertijd werden er lampionnetjes gemaakt om later die avond mee door het bos te wandelen. Maar eerst lekker eten ... barbecue. Daarna met zijn allen naar het bos om een spel te doen en vervolgens met de lampjes aan terug naar het clubhuis gegaan. Daar ging de vuurkorf aan, werden marshmallows geroosterd en enkele kinderen gingen nog de baan op.

's Morgens kwamen een aantal kinderen de tent binnen met de mededeling dat het voetbalveld blank stond. Dat bleek te kloppen, er was een waterleiding gesprongen vlakbij het Zwemsel. Probleem voor ons was dat er daardoor geen stromend water was ... behelpen dus, gelukkig konden we jerrycans vullen op de Tolbrug. Zo zijn we toch de dag doorgekomen. En bovendien hadden een aantal kinderen bedacht dat het zonde zou zijn om niet van de gelegenheid gebruik te maken om lekker te badderen naast het overstroomde voetbalveld!

Na het ontbijt konden de kinderen aansluiten bij de tennisles van de nieuwe jeugdleden of springen op het luchtkussen. De tijd vloog om en al snel ​werd er lunch geserveerd. ​Daarna zijn de laatste wedstrijden gespeeld onder toeziend oog van de ouders. Nadat de punten opgeteld waren, was er een prijsuitreiking met oorkondes en medailles voor iedereen! Alle kinderen gingen moe maar voldaan naar huis.
Bij deze ook een dankwoord voor de hulpouders die geholpen hebben met de maaltijden. Het was opnieuw zeer geslaagd en we hopen volgend jaar weer zoveel kinderen te begroeten. Nieuwsgierig naar de foto's? Klik dan hier.

6 april 2016 - EHBO-cursus

Harava biedt leden de mogelijkheid een EHBO-cursus te volgen. De cursus houdt het volgende in:
 • Online theorieles van 4 uur, te volgen vanaf pc of tablet.
 • Praktijksessie van 4 uur, bij Harava op Schaarweide, onder begeleiding van een gediplomeerde EHBO-instructeur. De praktijksessie is op donderdagavond 2 juni.
 • De cursus is speciaal toegespitst op sport. Denk daarbij aan levensreddend handelen, reanimatie, gebruik van AED, wonden verbinden en andere handelingen zoals rautek en stabiele zijligging.
 • Iedere cursist ontvangt na afloop de nationale EHBO pas. 

Prijs: € 40,00 p.p. inclusief consumptie.

Wil je de cursus volgen? Meld je dan aan bij de Jolanda ter Maat, E: penningmeester@harava.nl.

6 april 2016 - Ledenwerfactie 2016

De ledenwerfactie van 2015 wordt herhaald in 2016. Nieuwe leden kunnen in 2016 lid worden tegen volgende tarieven:

 • t/m 12 jaar: € 10,00.
 • 13 jaar en ouder: € 25,00.  

Het lidmaatschap is inclusief tien tennislessen op de zondagochtend en het KNLTB-lidmaatschap. Ken je mensen van wie je denkt dat ze belangstelling hebben, maak hen dan attent op deze actie. Voor meer informatie: Frank Schraven - T: 06-22513658, E: frankschraven@live.nl.

6 april 2016 - Harava in Wijchen scoort

In Museum Kasteel Wijchen is op dit moment de expositie Wijchen scoort. Sport in woord en beeld te zien. Ook Harava heeft een bijdrage aan deze expositie geleverd. Wil je weten welk verhaal over Harava verteld wordt? Kom dan naar Museum Kasteel Wijchen. De expositie is open tot en met 11 september. Voor meer informatie kijk op www.museumwijchen.nl of facebook

3 april 2016 - 50+-toernooi TC De Linden Beuningen

 • TC De linden organiseert vrijdag 22 april een 50+ toernooi.
 • Aanmelden kan via tcdelinden50plus@gmail.com.
 • De kosten zijn € 8 p.p., vooraf te voldoen op rekening NL76 INGB 0001277888 (t.n.v. P.T. Banken-Tijsma).
 • De inschrijving is individueel.
 • Er worden GD/DD/HD gespeeld.
 • Er worden 3 wedstrijden gepland, indien gewenst kan men zich aanmelden voor 2 wedstrijden.
 • Rond het middaguur wordt er een lunch geserveerd.
 • Er wordt niet gespeeld voor de rating (DSS).
 • Iedereen ouder dan 50 jaar mag meedoen. Er wordt ingedeeld op speelsterkte.
 • Na afloop is er een gezellige afsluiting en een prijsuitreiking.

Doe je mee? Meld je dan voor 17 april aan via bovengenoemd e-mailadres o.v.v. naam, telefoonnummer, geboortedatum, speelsterkte (maak een vermelding indien je niet meer dan twee partijen kunt spelen).

6 maart 2016 - Ledenpas 2016

De nieuwe ledenpassen 2016 liggen in de het clubhuis en kunnen daar opgehaald worden.

6 maart 2016 - Koffietennis

Aansluitend op het uur gratis tennisles van 10.00-11.00 uur voor de nieuwe leden wordt alle huidige leden van Harava de mogelijkheid geboden om van 11.00 – 12.00 uur (of bij voldoende deelname van 12.00-13.00 uur) aan het koffietennis deel te nemen. Wat is koffietennis?
Ieder lid vanaf 14 jaar kan 10 tennislessen voor € 50,- volgen. Dat is een reductie van 50% op de reguliere prijs voor tennislessen. Dit betekent wel, dat per uur een minimale deelname van 16 leden vereist is. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan het zijn dat je af en toe moet indraaien. De ‘koffie’-tennislessen worden verzorgd door tennisschool Joffe van der Heijden. De vastgestelde datums zijn: 8, 22, 29 mei - 5, 12, 19 en 26 juni - 4, 11 en 18 september. Meld je aan, want in de kantine staat de koffie klaar! Aanmelden kan via het inschrijfformulier in het clubhuis.

6 maart 2016 - Jeugdtennis

Vorig jaar hebben we bij de wervingsactie een grote instroom van jeugdleden gehad, die voor € 10,00 gratis tennislessen kregen. Een aantal van deze kinderen heeft onder begeleiding van enkele ouders in 2015 op zondagochtend meegedaan aan een instuifuurtje. In verband met de nieuwe wervingsactie wordt bekeken of dit door ouders opgezette initiatief na 1 mei kan worden voortgezet. Mogelijk is de instroom van nieuwe jeugdleden beperkt en kan de huidige jeugdleden op de ‘koffie’-tenniszondagen de mogelijkheid geboden worden om ook mee te doen met de tennislessen in het kader van de wervingsactie. Meer informatie volgt tegen eind april.

6 maart 2016 - Informatieavond op 24 februari

Op woensdag 24 februari is een informatieavond gehouden voor alle nieuwe leden. Deze avond zijn de nieuwe leden wegwijs gemaakt binnen onze vereniging als het gaat om regels en hoog/laagtarief en alle commissies en activiteiten die nodig zijn om een club als de onze draaiende te houden. Er zijn twintig nieuwe vrijwillige taken ingevuld, van barcommissielid tot bestuurslid onderhoudscommissie, en van TC-lid tot aan jeugdkampvrijwilliger. Dit is een heel mooi resultaat. Het neemt niet weg dat verschillende commissies nog een aantal vrijwilligers kunnen gebruiken, waaronder de Jeugdcommissie en de Technische Commissie. Belangstellenden kunnen zich hiervoor melden bij Frank Schraven via frankschraven@live.nl.

6 maart 2016 - Bijeenkomst Jeugdcommissie op 16 maart
Alle ouders van jeugdleden hebben een uitnodiging ontvangen voor het bijwonen van een informatiebijeenkomst om hen bij te praten over de Jeugdcommissie en dier activiteiten voor 2016. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 16 maart vanaf 20.00 uur in het clubhuis van HaravaDe volgende thema's zullen aan bod komen:

 • Jeugdtrainingen.
 • Koffietennislessen op zondag.
 • Activiteiten 2016 (kamp, jong/oud toernooi, ...).
 • Extra ondersteuning in de jeugdcommissie of bij losse activiteiten.
 • ...

Maar ook anderen die betrokken zijn bij onze jeugd zijn van harte welkom op deze bijeenkomst.

18 januari 2016 - BHAM-toernooi 2016

Van 29 februari t/m 6 maart 2016 wordt het BHHAM-toernooi georganiseerd. Voorheen was het BHAM (Batenburg, Horssen, Appeltern en Maasbommel), maar Harava sluit vanaf dit jaar ook aan. Het toernooi wordt op vijf parken gespeeld. Het finaleweekend vindt dit jaar op het park van Appal (Appeltern) plaats.

Men kan meedoen in enkel, dubbel en mix in de categorieën 4-5-6-7-8. Enkelspelers moeten lid zijn van één van de vijf BHHAM-clubs. Bij dubbelspel moet minimaal één speler lid zijn één van de vijf BHHAM-clubs, maar mag de andere speler lid zijn van een andere club.

Inschrijven kan via toernooi.nl tot 14 februari. Houd rekening met eventuele verhinderingen.

9 november 2015 - Mixteam wintercompetitie

Komende maanden geen zin om stil te zitten bij de open haard …? Wil je deze winterperiode ook gezellig en sportief doorkomen? Schrijf je dan nu in voor de Mixteam wintercompetitie!

We houden deze competitie in de periode december 2015 tot en met februari 2016, tussen de leden van Harava, ’t Heufke en de Winsetters. Op het wekelijkse programma staan 1 herendubbel, 1 damesdubbel en 2 gemengddubbels. Er wordt getennist op vrijdagavond (om de week) op het tennispark van Harava en de Winsetters. De wedstrijden starten om 19.30 uur.

De teams bestaan uit 6 personen: 3 vrouwen en 3 mannen. Samenstelling vindt plaats op basis van loting en speelsterkte. Per team wordt er een teamcaptain aangesteld.

Je kunt je meteen inschrijven via wintercompetitie@mail.com of op de inschrijflijst in de kantine bij je club (speelsterkte en telefoonnummer vermelden). De inschrijving sluit op 21 november aanstaande.
De kosten van deze leuke en sportieve avondcompetitie bedragen € 8,= p.p.

Je kunt je ook aanmelden als reserve, waarmee je deel uitmaakt van de 'Tennisvisvijver'. Dan kun je benaderd worden voor een avondje invallen.

De competitie start op 11 december 2015 op het tennispark van Harava.

Zin om deze wintermaanden gezellig en sportief door te komen? Schrijf je dan nu in voor de Mixteam Wintercompetitie!!!

10 oktober 2015 - Jong-oud-toernooi op 1 november 2015

Op 1 november organiseert de Jeugdcommissie een jong-oud-toernooi. Ben je jonger dan 13 jaar? Nodig dan je vader/moeder, oudere broer/zus, oom/tante, juf/meester, buurman/buurvrouw uit om met jou mee te doen. Ben je ouder dan 13 jaar? Nodig dan je broertje/zusje, neefje/nichtje, buurjongen/-meisje uit om mee te doen. Ben je seniorlid en heb je een zoon/dochter, neefje/nichtje, buurjongen/-meisje die kan/wil tennissen? Schrijf je dan ook in.

Kosten: € 5,00 per team.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar naar jeugd@harava.nl met daarin vermeld:

 1. De naam van de 'oude'.
 2. De naam en leeftijd van de 'jonge'.

24 september 2015 - Rabo-clubkampioenschappen

Van vrijdag 28 augustus tot en met 5 september 2015 zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen gespeeld. Het was wisselend qua weer, van zeer warm weer in het begin van de week tot extreme regenval op de vrijdag voor de 'super saturday' finaledag. Het waren zeer gezellige dagen waarbij totaal 90 wedstrijden gespeeld zijn en waarvoor 180 sets met daarin 1577 games nodig waren om tot de volgende clubkampioenen en finalisten te komen:

HE6
1   Gijs van Lent
2   Allard van Krevel
HD6
1   Allard van Krevel/Gijs van Lent
2   Johan van Heumen /Frank Schraven
GD6
1   Rick Kocken/Maria de Swart
2   Buby den Heeten/Annemarie den Heeten
HE7
1   Niek Steenbergen
2   Joep Wolken
HD7
1   Edwin Ariens/Marcel hac Verwaaijen
2   Marcel Derks/Peter Derksen
DD7
1   Doortje Egelmeers/Marion Kellendonk
2   Jose Steeg/Annelies Steeg-Van Ruitenbeek
GD7
1   Marcel de Swart/Birgit De Jong Vv Brand
2   Marcel Verwaaijen/Annelies Steeg-Van Ruitenbeek
HE8
1   Buby den Heeten
2   Bjorn Maas
HD8
1   Frans Gooiker/Stephan Van Der Zwart
2   Mark Basten/Bjorn Maas
DD8
1   M Gloudemans/Miranda Theunissen
2   Merel de Jong/Rinske van Zandvoort
GD8
1   Wolken/Karin Ahout
2   Pieter Rutten/Simone van Heumen
HE9
1   Erik Heijmen
2   Jim van der Aa

22 juli 2015 - Clubontbijt op 30 augustus 2015

Het bestuur van Harava nodigt de leden uit voor een gezamenlijk ontbijt op zondag 30 augustus in het clubhuis van Harava.

Dit ontbijt zien wij als:

 • De aftrap van de clubkampioenschappen.
 • Een gezellig moment tijdens de clubkampioenschappen.
 • Een mooie kans om iedereen weer eens een keer bij elkaar te hebben.

Programma
09.30 uur : ontvangst met koffie/thee.
09.35 uur : welkomstwoordje door de voorzitter.
09.45 uur : start van het ontbijtbuffet.
11.00 uur : afsluiting en start wedstrijden clubkampioenschappen.

In verband met de inkopen willen wij graag weten wie met ons komen ontbijten. Opgeven kan door naam en eventuele dieetwensen vóór 23 augustus te mailen aan info@harava.nl. Deelname kost € 5,-- per persoon voor iedereen vanaf 13 jaar. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,50 per persoon. Op de dag zelf graag (gepast) betalen.

Graag zien wij jullie tijdens dit ontbijt en tijdens deelname aan de clubkampioenschappen.

Alvast een fijne zomervakantie toegewenst!

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur

4 juli 2015 - Jeugd kijkt terug op fantastisch tenniskamp

Het was even zweten bij het opzetten van de 'leger'tenten, maar daarna ging het van een leien dakje. Meer dan twintig jeugdleden hebben veel plezier beleefd op het eerste Harava jeugdtenniskamp. Nieuw lid Emma schreef er een verhaaltje over.

Het tenniskamp.

De kinderen die bij Harava tennisten  gingen op kamp. In de avond hadden de kinderen gebarbecued en daarna hadden ze een speurtocht gedaan. Daarna kwam er een kamvuur en natuurlijk marshmallows. Daarna nog even tennissen en dan naar bed.   De kinderen sliepen in zulke grote tenten dat ze het niet geloofde. In een tent kon niemand slapen, behalve de tweeling. Lis en Marte lagen  heerlijk te slapen. Maar de rest van de groep bleef wakker. Uiteindelijk om half twee ‘s nachts moest er zelfs voorgelezen worden. Daarna ging iedereen slapen. De volgende ochtend moest iedereen zijn spullen inpakken en daarna ontbijten. Snel tanden poetsen en naar de tennis les. In de middag  wandelde ze gezellig naar de tolbrug. Daar gingen ze een ijsje eten en nog even spelen. Toen weer terug  naar de Harava. Natuurlijk werden er ook nieuwe vrienden gemaakt. Daar was het kamp ook voor bedoeld.   

Alle kinderen vonden het heel leuk.

Emma van Krevel

5 juni 2015 - Jeugdtenniskamp op 27 en 28 juni

Omdat de wervingsactie een groot succes is en we van 7 naar 45 jeugdleden zijn gegaan, organiseert Harava dit jaar voor het eerst een tenniskamp. Er zijn al meer dan 20 aanmeldingen, dus het belooft een mooi weekend te worden! Het tenniskamp is in het weekend van 27 en 28 juni. We beginnen op zaterdag 27 juni om 15:00 uur en eindigen de volgende dag om 16:00 uur. De organisatie is in handen van Miranda Vergeest, Birgit de Jong - van de Brand, Petra van den Berg en Mario van Hout. Zij krijgen ondersteuning van een aantal ouders én oudere jeugdleden! Mochten er ouders/leden zijn die hand- en spandiensten willen verrichten (helpen bij de barbecue of het ontbijt), mail dan even naar harava.jeugd@gmail.com.
De tennislessen en het koffietennis op zondag 28 juni gaan gewoon door. Houd er wel rekening mee dat in het weekend van 27 en 28 juni een aantal banen bezet zullen zijn.

5 juni 2015 - Woensdagmiddagtennis voor de jeugd

Inmiddels heeft de jeugd er twee woensdagmiddagen op Harava op zitten. Deze tennismiddagen zijn er elke woensdag tot en met 22 juli van 16.00 uur tot 17.00 uur. Deelname is gratis. Allard van Krevel, Vincent Ariaens en Mario van Hout begeleiden de middagen om de beurt met ondersteuning van Judith Lowiessen, Petra van den Berg, Sophie de Swart en Simon de Swart.

De ene week wordt de nadruk gelegd op de jongste kinderen en beginnende jeugdleden om de basistechnieken goed te oefenen, afgewisseld met tennisspelletjes. De andere week is het een instuif, waarbij wat meer partijtjes gespeeld worden. Natuurlijk zijn álle jeugdleden elke woensdag welkom! Je hoeft alleen je racket mee te nemen, of je leent er zelfs één van Harava.

Mochten er ouders/leden zijn die het leuk vinden om mee te helpen? Hulp is altijd welkom! Mail dan even naar harava.jeugd@gmail.com.

30 maart 2015 - Coördinator Bar

Vanaf heden is Leon van de Heuvel de coördinator van de bar. Samen met Simone van Heumen maakt zij de barindeling. Heb je vragen of opmerkingen over de barindeling dan kun je hiervoor bij Leon (T: 06-48133485) of Simone (T: 0487-524522) terecht. Daarnaast verzorgt Leon alle inkopen voor de bar.

30 maart 2015 - Ophalen sleutel bardienst

In het vervolg is de sleutel om bardienst te draaien op te halen bij:
Leon van de Heuvel: Dorpsstraat 37, Hernen.
Theo Hijmans: Dorpsstraat 67, Bergharen

30 maart 2015 - Starterlidmaatschap nieuwe leden

In de Algemene Ledenvergadering op 17 maart is besloten om actief nieuwe leden te gaan werven. Nieuwe leden kunnen op een zeer laagdrempelige manier kennismaken met de tennissport en vooral met Harava. Indien zij nu lid worden betalen zij ter introductie tot eind 2015 slechts 25 euro (jeugd t/m 12 jaar 10 euro). Dit starterlidmaatschap is inclusief 10 tennislessen op zondagochtend en KNLTB-lidmaatschap. Daarnaast krijgen zij een tegoedbon die bij besteding van minimaal 15 euro bij Snelders recht geeft op een gratis doosjes tennisballen.

Ook voor Harava-leden is er een aantrekkelijk aanbod. Weet je mensen in je omgeving te enthousiasmeren om lid te worden en blijven zij lid in 2016, dan ontvang je volgend jaar 10 euro reductie op je lidmaatschap per aangedragen lid. Voor meer informatie en/of aanmelden:

Frank Schraven, T: 06-22513658 of E: frankschraven@live.nl.

30 maart 2015 - Scholentennis

Met behulp van tennisschool Joffe van der Heijden gaan we de basisscholen in Hernen en Bergharen bezoeken en 2 à 3 tennisclinics per school aanbieden om kinderen enthousiast te maken om lid te worden bij Harava. Wanneer kinderen lid worden betalen zij tot eind 2015 slechts 10 euro (zie hierboven). Ken je zelf kinderen die interesse hebben te gaan tennissen, maak ze dan attent op dit aanbod. Voor meer informatie of aanmelden: neem contact op met Frank Schraven.

30 maart 2015 - Open dag op zondag 17 mei

Zondag 17 mei houdt Harava van 10.00 uur tot 13.00 uur een open dag. Onder leiding van tennisschool Joffe van der Heijden worden clinics gegeven waarbij leden en niet-leden met elkaar aan de slag gaan op de tennisbaan. De ochtend is kosteloos, inclusief koffie/thee en om 12.00 uur soep. Kom naar de open dag en neem niet-leden mee om kennis te maken met Harava.

30 maart 2015 - Introductie-/Invitatietoernooi op zondag 31 mei

Een gezelligheidstoernooi waarbij Harava-leden iemand kunnen introduceren met of zonder tenniservaring. Er zijn leuke lenteprijzen te verdienen. Het toernooi is van 13.00 uur tot 17.00 uur. Deelname is gratis.

30 maart 2015 - Koffietennis op zondag vanaf 24 mei
Vanaf 24 mei wordt gestart met koffietennis op zondag. Een leuke manier om met anderen te tennissen en met elkaar in contact te komen. Het koffietennis is van 10.00 uur tot 12.00 uur, waarbij van 10.00 uur tot 11.00 uur op 2 banen tennislessen aan de leden met een starterslidmaatschap (zie hierboven) gegeven wordt. Om 12.00 uur wordt afgesloten met een kop soep, waarna natuurlijk iedereen vrij is om nog verder te tennissen. Coördinatie en bardienst zijn op deze ochtenden aanwezig.

In 2015 is het koffietennis op volgende datums:
24 mei - 7, 14, 21, 28 juni - 12 juli - 6, 13, 20 september - 11 oktober

  

&nb